Cateva cuvinte despre bucataria marocana

Bucataria marocana este adesea considerata una dintre cele mai bune din lume. Este caracterizata de o foarte mare varietate de feluri de mâncare, couscous, tagines nenumărate, pastilla, mechoui, dintre cele mai bine cunoscute pentru marele public, dar şi pentru multe alte feluri de bucate adesea cunoscute numai marocani, dar la fel de delicioase: tagine mrouzia, tanjia marrakchi, harira (supa pregatita pentru Ramadan). Patiseria Marocana este, de asemenea, foarte variata si rafinata.Va prezentam câteva retete delicioase.

luni, 2 martie 2009

Tagine de pui cu migdale


Ingrediente:
• 2 pui de 1,5 Kg
• 200g de migdale
• 1kg de ceapa
• 2 linguri de patrunjel tocat
• 100g de unt
• 2 linguri de ulei de masline
• 1 varf de lingurita de sofran
• 1 betisor de scortisoara
• sare, piper

Mod de preparare Tagine de pui cu migdale:
Topiti untul in uleiul de masline, adaugati in acelasi recipient, puii in bucati, sofran, betisorul de scortisoara, migdalele si 500 grame ceapa in lamele. Urmeaza sarea si piperul, plus doua pahare mari de apa.
O data puii fierti, trebuie pusi pe un platou, dupa care adaugati in sosul ramas restul de ceapa si patrunjelul pentru inca 15 min de fierbere la foc mediu. Inainte de servire incalzit din nou sosul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu