Cateva cuvinte despre bucataria marocana

Bucataria marocana este adesea considerata una dintre cele mai bune din lume. Este caracterizata de o foarte mare varietate de feluri de mâncare, couscous, tagines nenumărate, pastilla, mechoui, dintre cele mai bine cunoscute pentru marele public, dar şi pentru multe alte feluri de bucate adesea cunoscute numai marocani, dar la fel de delicioase: tagine mrouzia, tanjia marrakchi, harira (supa pregatita pentru Ramadan). Patiseria Marocana este, de asemenea, foarte variata si rafinata.Va prezentam câteva retete delicioase.

luni, 2 martie 2009

Tagine de carne cu prune


Ingrediente (8 persoane):
- 1 kg 1/2 de umar de miel/oaie in bucatele
- 500 g de prune uscate (lasate in apa in prealabil)
- 100 g de migdale
- 2 cepe medii
- 3 catei de usturoi
- 2 betisoare de scortisoara
- 1 lingura de scortisoara pudra
- 1 lingurita ghimbir
- 1 varf de lingurita de sofran
- 1/2 pahar mic de susan
- 5 linguri de zahar pudra
- 3/4 de pahar de ulei
- 1 lingurita de sare

Mod de preparare Tagine de carne cu prune:
Puneti intr-o oala de fier sub presiune carnea taiata in bucati, sarea, condimentele, o ceapa si usturoiul pisat. Amestecati, dupa care acoperiti si lasati sa fiarba 20 minute la foc mediu. Intr-un bol puneti prunele, peste care adaugati zeama din oala si puneti la fiert. O data fierte, adaugati 3 linguri de zahar pudra, o lingura de scortisoara pudra si amestecati.
Peste carne adaugati cea de-a doua ceapa taiat in felii subtiri, plus 2 linguri de zahar pudra si mai lasati inca 15 min sa fiarba.
Migdale se prajesc in ulei; susanul intr-o tigaie fara ulei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu