Ingrediente (8 persoane):
- 1 kg 1/2 de umar de miel/oaie in bucatele
- 500 g de prune uscate (lasate in apa in prealabil)
- 100 g de migdale
- 2 cepe medii
- 3 catei de usturoi
- 2 betisoare de scortisoara
- 1 lingura de scortisoara pudra
- 1 lingurita ghimbir
- 1 varf de lingurita de sofran
- 1/2 pahar mic de susan
- 5 linguri de zahar pudra
- 3/4 de pahar de ulei
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare Tagine de carne cu prune:
Puneti intr-o oala de fier sub presiune carnea taiata in bucati, sarea, condimentele, o ceapa si usturoiul pisat. Amestecati, dupa care acoperiti si lasati sa fiarba 20 minute la foc mediu. Intr-un bol puneti prunele, peste care adaugati zeama din oala si puneti la fiert. O data fierte, adaugati 3 linguri de zahar pudra, o lingura de scortisoara pudra si amestecati.
Peste carne adaugati cea de-a doua ceapa taiat in felii subtiri, plus 2 linguri de zahar pudra si mai lasati inca 15 min sa fiarba.
Migdale se prajesc in ulei; susanul intr-o tigaie fara ulei.
Mod de preparare Tagine de carne cu prune:
Puneti intr-o oala de fier sub presiune carnea taiata in bucati, sarea, condimentele, o ceapa si usturoiul pisat. Amestecati, dupa care acoperiti si lasati sa fiarba 20 minute la foc mediu. Intr-un bol puneti prunele, peste care adaugati zeama din oala si puneti la fiert. O data fierte, adaugati 3 linguri de zahar pudra, o lingura de scortisoara pudra si amestecati.
Peste carne adaugati cea de-a doua ceapa taiat in felii subtiri, plus 2 linguri de zahar pudra si mai lasati inca 15 min sa fiarba.
Migdale se prajesc in ulei; susanul intr-o tigaie fara ulei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu