Cateva cuvinte despre bucataria marocana

Bucataria marocana este adesea considerata una dintre cele mai bune din lume. Este caracterizata de o foarte mare varietate de feluri de mâncare, couscous, tagines nenumărate, pastilla, mechoui, dintre cele mai bine cunoscute pentru marele public, dar şi pentru multe alte feluri de bucate adesea cunoscute numai marocani, dar la fel de delicioase: tagine mrouzia, tanjia marrakchi, harira (supa pregatita pentru Ramadan). Patiseria Marocana este, de asemenea, foarte variata si rafinata.Va prezentam câteva retete delicioase.

luni, 2 martie 2009

Tagine de anghinare cu mazare


Ingrediente:
- 600 grame de pulpa/umar de miel
- 500 grame de mazare
- 6 anghinare
- 1/2 dintr-o coaja de lamâie, de preferinta murata
- masline, cele violete
- 3 catei de usturoi
- ulei de masline
- sofran
- ghimbir
- piper

Mod de preparare Tagine de anghinare cu mazare:
Adaugati mielul taiat in bucatele medii, usturoiul pisat, ulei masline, un pahar mic de apa si condimentele intr-o oala de fiert sub presiune. Timp de 10 minute lasati sa fiarba la fac mediu, dupa care puneti un capac si lasati sa fiarba imp de 20 minute. Curatati anghinarele astfel incat sa ramana doar miezul. O data curatate adaugati-le in oala de fiert sub presiune impreuna cu mazarea pentru inca 20 minute. Spre sfarsit adaugati in oala maslinele si coaja de lamâie si lasati sa scada apa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu