Cateva cuvinte despre bucataria marocana

Bucataria marocana este adesea considerata una dintre cele mai bune din lume. Este caracterizata de o foarte mare varietate de feluri de mâncare, couscous, tagines nenumărate, pastilla, mechoui, dintre cele mai bine cunoscute pentru marele public, dar şi pentru multe alte feluri de bucate adesea cunoscute numai marocani, dar la fel de delicioase: tagine mrouzia, tanjia marrakchi, harira (supa pregatita pentru Ramadan). Patiseria Marocana este, de asemenea, foarte variata si rafinata.Va prezentam câteva retete delicioase.

luni, 2 martie 2009

Mechoui de miel la cuptor

Ingrediente:
- 1/2 miel
- ulei de masline
- 100 grame de unt de casa
- 10 catei de usturoi
- 1 lingura de piper alb
- 1 lungirita de ghimbir
- sare
- sofran

Mod de preparare mechoui de miel la cuptor:
Preparati un amestec de ulei, usturoi (zrobit), sofran, ginger, piper (macinat). Ungeti mielul cu acest amestec dupa care acoperiti-l si lasati-l la macerat 6 ore.
Restul de sos se adauga peste miel inainte de a fi bagat in cuptor. Se acopera cu hartie aluminium si se lasa 2 ore. Inainte de a fi scos din cuptor scoateti hartia de aluminium, ungeti mielul cu un strat fin de unt topit si lasati-l sa "bronzeze" inca 10 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu